Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Havran Hayat Okulu Projesi”ne hazırlanıyor

Havran  Hayat Okulu Projesi”ne hazırlanıyor

Havran'da öğrencilerin okul eğitimleri yanı sıra eğitim - öğretim saatleri dışında, yaz aylarında kurumsal ve sosyal yaşam becerilerini arttırmak amacıyla Hayat Okulu Projesi” başlatılıyor.

Havran’da öğrencilerin okul eğitimleri yanı sıra eğitim - öğretim saatleri dışında, yaz aylarında kurumsal ve sosyal yaşam becerilerini arttırmak amacıyla “Hayat Okulu Projesi” başlatılıyor.
Havran Kaymakamlığı, Havran Belediyesi, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti Havran Şubesi ve Alternatif Hayat Derneğinin ortaklığı ile gerçekleştirilen Ortaokul ve Lise öğrencilerinin eğitim - öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında kurumsal ve sosyal yaşam becerilerini arttırmak amacıyla Hayat Okulu Projesi başlatılıyor.
Hayat Olsun Projesi ile okullardaki tüm öğrencilerin ücretsiz olarak eğitim - öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonları ve okul bahçelerinin velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer “Hayat Boyu Öğrenme Merkezi” ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren “Yaşayan Güvenli Alanlar” haline dönüştürülmesi amaçlanıyor.
Havran Hayat Okulu Projesinde başarılı öğrencilere İstanbul - Ayasofya gezisi, Ankara - TBMM gezisi, Ankara - TÜBİTAK gezisi, Konya - Mevlana gezisi, Çanakkale Şehitlikleri ve Kocaseyit gezisi, Balıkesir Üniversitesi gezisi düzenlenecek. Dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmeleri yanı sıra yaz döneminde, yaz kampları ve yaz okulu etkinlikleri düzenlenip eğitimlerine devam edecek.
Havran Hayat Okulu Projesine katılacak olan öğrencilerin Havran Belediye Başkanlığında bulunan müracaat formunu doldurduktan sonra eğitimlerin başlayacağı açıklandı.
Projede başarılı olan öğrencilere birçok imkânlar sunulduğu, diğer öğrencilerin ise daha çok başarı elde etmesi için eğitime teşvik edileceğini söyleyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Proje spordan sanata, bilimden eğitime, birçok konuyu içermektedir. Seviye belirleme testi sonucu öğrencilerimiz özel olarak seçilip proje kapsamına alınacaktır” dedi.
Başkan Ersoy, Havran’daki Hayat Okulu binasının modernize edileceği, okulda Akıllı Tahtalar, Kütüphane, Bilgisayar destekli eğitim odaları, Sosyal Etüt Merkezi ile donatıldıktan sonra Hayat Okulunun açılışının yapılacağı bilgisini verdi.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı